Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Welkom

Welkom bij deze e-learning over de begeleiding van transgender jongeren. Deze e-learning richt zich op CLB-medewerkers. 

Ben je al vertrouwd met het thema gender en diversiteit? Top, dan kan je deze e-learning zonder probleem doorlopen. Als je bij het horen van ‘LGBTI’ het in Keulen hoort donderen, doorloop je best eerst de basis e-learning. Dat is hoe dan ook een goede opfrissing.

Wat ga je leren in deze e-learning?

Als CLB-medewerker ben jij dé expert in het begeleiden van jongeren. Dat staat vast. Er zijn echter zo veel thema’s waar een CLB-medewerker van op de hoogte moet zijn. En het is niet altijd evident om de juiste info te vinden. In deze e-learning trachten we eerst en vooral een algemeen kader te geven over het transthema binnen het CLB. We doen dit aan de hand van drie partijen: de transjongere, de ouder(s) of voogd(en) en het schoolteam. Daarnaast reiken we enkele (praktische) handvaten aan. Deze e-learning geeft geen sluitende en allesomvattende antwoorden op alle vragen, we bundelen wel alle goede informatiebronnen waar jij met jouw team inspiratie kan opdoen. 

Deze e-learning duurt ongeveer een uur. Je kan op elk moment stoppen en terug instappen in de module. Op het einde van de e-learning vind je een overzicht van alle interessant brochures en een e-mail adres waar je terecht kan met vragen.

Veel succes en veel plezier!